Vouwfietsen 2019-01-22T20:31:57+00:00

Vouwfietsen

Tromm Tweewielers heeft de grootste collectie vouwfietsen van Nederland. Wij voeren niet minder dan 45 verschillende modellen. Iets te veel om allemaal op de website te vermelden. Voor advies op maat verwelkomen we u dan ook graag in onze winkel in Amsterdam, waar we ze allemaal hebben staan. De meest populaire merken hebben we hieronder echter even op een rij gezet.

Brompton

Nieuw in Amsterdam; Trompton , een winkel met uitsluitend Brompton en alles wat daar mee te maken heeft, op de Overtoom 139 in Amsterdam 020-4122900.

Nu in de winkel bij Tromm Tweewielers en Trompton, de Brompton Electric vanaf €. 2995,00

De Brompton is een beetje de Rolls Royce onder de vouwfietsen. Het is niet zo gek dat de Brompton een van de meest verkochte vouwfiets ter wereld is. De fiets heeft een aantal eigenschappen die hem zo populair maken. De belangrijkste voordelen op een rij:

 • De meest compact vouwende vouwfiets. Als ruimte een probleem is, is een Brompton een oplossing.
 • De Brompton is ook de snelst vouwende vouwfiets. In dit filmpje duurt het 10 seconden.
 • Brompton fietst fantastisch en is vaak sneller dan een normale fiets met gelijke versnellingen.
 • Het stalen frame is bijna onverwoestbaar. Wij hebben Bromptons van meer dan 20 jaar oud in onderhoud.
 • Alle onderdelen zijn los leverbaar. Dat maakt dat de fiets zeer goed te ‘servicen’ is.
 • De Brompton is in zeer veel modellen en kleuren leverbaar.
 • De vouwfiets is – na een standaard aanpassing – ook geschikt voor wat langere mensen.
 • Er is een ruime hoeveelheid accessoires leverbaar voor deze vouwfiets.
 • Brompton mag – net als alle vouwfietsen – gratis mee in het openbaar vervoer.

Wij hebben de volgende Brompton modellen ter bezichtiging in onze showroom staan.

 • Brompton L model (zonder verlichting en bagagedrager)
 • Brompton R model (met verlichting en bagagedrager)
 • Brompton Lx model (licht gewicht titanium zonder verlichting en bagagedrager)
 • Brompton Rx model (licht gewicht titanium met verlichting en bagagedrager)

Al deze modellen zijn leverbaar met 4 verschillende stuur typen;

* M-type (standaard stuur met een gemiddelde hoogte)

* S-type (sportstuur met een lage sportieve zit positie)

* P-type (poly position stuur met een hoge en een lage zit positie, eigenlijk een kruising tussen het M-type en het S-type)

* H-type (Hoog stuur, 6cm hoger dan het standaard M-type stuur)

Ook is het mogelijk om uw Brompton geheel naar uw eigen wensen samen te stellen met behulp van de Brompton Bikebuilder.

Dahon

De Dahon vouwfiets is na de Brompton de meest populaire vouwfiets op de markt. Dit Amerikaanse merk, met een productielijn in Taiwan bouwt een hele reeks aan kwalitatieve aluminium vouwfietsen. Er is voor elke type gebruik een model beschikbaar. Of je nu houd van een derailleur versnellingssysteem, een single speed, wat grotere wielen, een geveerde vouwfiets of zelfs een vouwbare mountainbike; Dahon heeft het in zijn assortiment. Wat te denken van de Dahon Mu Uno bijvoorbeeld. Deze single speed vouwfiets (1 versnelling) behoort met zijn 9 kilo tot een van de lichtste vouwfietsen die er te koop is.

Andere populaire Dahon modellen zijn onder andere:

 • Dahon Piazza – 3 versnellingen, 20 inch wielen
 • Dahon Vitesse – 7 versnellingen, 20 inch wielen
 • Dahon Glide –  8 versnellingen, 24 inch wielen
 • Dahon Cadenza – 8 versnellingen, 26 inch wielen

Voor de gehele collectie verwijzen wij u graag naar de website van Dahon. Of kom gewoon eens langs in onze winkel voor een proefrit.

Birdy – Riese und Muller

Riese en Muller is een Duitse producent van high-end volgeveerde fietsen. De vouwfiets van R&M heet de Biry en is in diverse uitvoeringen leverbaar.

Sinds vorig jaar is er overigens ook weer de Frog. Gelijk aan de Birdy maar met een maatje kleinere wielen. Zestien inch in plaats van twintig. Daardoor vouwt hij wat kleiner. De Birdy is vooral geliefd vanwege zijn comfort en snelheid. Zoals gezegd zijn alle Riese en Muller fietsen volledig geveerd. Echter wel met hoogwaardige (instelbare!) stijve veren en dempers. Daardoor behoud de fiets zijn stijfheid en blijft hij lekker direct. Ook de wegligging en het bochtengedrag zijn ongekend. Een van de top uitvoeringen van de Birdy kan zelfs – als een van de weinige vouwfietsen – geleverd worden met een Rohloff Speedhub.

Voor een overzicht van alle Birdy (en Frog) modellen kunt u de catalogus bekijken (PDF).

Flyer Electrische Vouwfiets

Flyer is een Zwitsers merk dat sinds jaar en dag voorop loopt met de ontwikkeling en productie van kwalitatief hoogstaande elektrische fietsen. De Flyer V-serie is het vouwbare model van het merk die wordt geleverd  met een 10 Ah Lithium accu in combinatie met een praktische Nexus 8 versnellingsnaaf. Tegen meerprijs is hij zelfs te leveren met een 12 Ah accu voor een nog groteren actieradius. Opvallend aan de fiets zijn de lage instap en de elegante sportieve uitstraling van de fiets. De V-serie is de ideale fiets om mee te nemen op vakantie en voor woon werk verkeer. Kijk hier voor meer specificaties en andere Flyer modellen.

Airnimal

Zoekt u pure snelheid? Dan is de Airnimal zeker de moeite van het bekijken waard. Deze technisch hoogwaardige vouwfiets is in de markt gezet om de concurrentie met een gewone racefiets aan te kunnen gaan. Maar dan met de mogelijkheid om hem na een trainingsritje op te kunnen vouwen en droog weg te zetten in uw schuur, caravan of op de boot. Naast een echte racefiets versie is er ook een tour versie beschikbaar. Bijna net zo snel maar met bijvoorbeeld een recht stuur voor een wat minder agressieve houding.

Proefrit

Voor alle vouwfietsen geld dat wij, behalve advies,  u ook graag de mogelijkheid tot het maken van een proefrit bieden. Immers, alleen zo kunt u een weloverwogen keuze maken. Want nog meer dan bij een ‘gewone’ fiets is het van belang dat de vouwfiets aansluit bij uw behoeften en het gebruik. Bekijk ook onze collectie in de webshop.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Tromm Tweewielers
Europaplein 45
1078 GV Amsterdam

T: 020 - 664 20 99
F: 020 - 675 23 33
E: info@tromm.nl

Openingstijden:

Dinsdag t/m Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00
Zondag en Maandag gesloten.

Contact opnemen